סדנה מבוססת מיינדפולנס ו-CBT

הסדנה בנויה על פי מודל MBCT= Mindfulness Based Cognitive Therapy, שפותח להתמודדות עם דכאון וחרדה ומשלב מיינדפולנס יחד עם עקרונות מעולם הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי.

הסדנה משלבת ידע וכלים פרקטיים של מיינדפולנס ו-CBT להתמודדות עם לחצים, דכאון וחרדה.

אודות סדנת מיינדפולס ו-CBT

Mindfulness-Based Cognitive Therapy, טיפול קוגניטיבי מבוסס מיינדפולנס (קשיבות), היא תוכנית טיפולית מבוססת פרוטוקול אשר נחקר רבות ונמצא יעיל לטיפול בהפרעות חרדה, סטרס, כאב גופני, דכדוך, מחשבות טורדניות, הפרעות שינה ובאופן מיוחד לאלה המתמודדים עם דיכאון חוזר ונשנה.
מיינדפולנס, קשיבות, הוא הלך רוח, מצב פסיכולוגי המאופיין בתשומת לב מכוונת, עירנית ומכוונת לרגעי ההווה, תוך השהייה של ביקורתיות ותגובתיות אוטומטית.
מטרת התוכנית היא שיפור איכות החיים על ידי רכישת כלים מבוססים מיינדפולנס וטיפול קוגניטיבי התנהגותי המסייעים בצמצום ההשפעות המגבילות והמכבידות של קשיי הוויסות השונים.
תרגול מיינדפולנס הינו אימון מוחי המסייע לנו להכיר את תבניות התודעה והחשיבה, ולהיחלץ מדפוסי חשיבה והתנהגויות אוטומטיים, העלולים להוביל להתפתחות אפיזודות של חרדה ודיכאון.

MBCT הוכחה מדעית כטיפול יעיל ומשמעותי בצמצום הסכנה להישנות של דכאון, ובשיפור רווחת החיים המדווחת של המשתתפים בה.

תרגול מיינדפולנס מחדד את המודעות למחשבות האוטומטיות ודרך אימון מוחי עוזר לחזק איזורים במוח המעודדים ויסות רגשי ומקטין איזורים מוחיים המעודדים חשיבה שלילית והישרדותית. במקום להיות נתונים להשפעות החיצוניות, תרגול מיינדפולנס מחזק את היכולת שלנו להיות בעלי הבית של התודעה שלנו ומשיב לנו לפחות חלק מזכות הבחירה איך להרגיש ולחשוב.

על הסדנה

הסדנה מורכבת משמונה מפגשים בני כשעתיים וחצי כל מפגש ויום תרגול ארוך ביום שישי.

התהליך בסדנה הנו אישי בקבוצה, ומבוסס על לימוד ותרגול. יחד עם זאת המפגש עם משתתפים אחרים החווים חוויות דומות, יכול לסייע ולהקל על תחושת הבדידות שבחוויה של דיכאון או חרדה. המנחה מסייעת לחברי הקבוצה להתבונן בחוויות המתרחשות ברגע הנוכחי.

השתתפות בקבוצה מחייבת נוכחות בכל המפגשים ותרגול אישי יומיומי של תרגילי בית אשר ינתנו במהלך התוכנית. אין צורך בניסיון קודם במדיטציה.

עבור מי מתאימה הסדנה

  • למתמודדים עם תסמיני לחץ, חרדה, דחק
  • למתמודדים עם חשיבה שלילית מעגלית ודיכאון
  • למתמודדים עם התפרצויות זעם וכעס
  • למתמודדים עם קשיי שינה כתואה מלחצים
  • למתמדדים עם אכילה רגשית
  • למי שרוצה ללמוד עוד על הדפוסים האישיים שלו ועל הדרכים לשנות אותם.

מבנה התכנית- סקירת מפגשים

  • פגישת היכרות ראשונית
  • מפגש 1-3 "מטייס אוטמטי לכאן ועכשיו"- הקניית טכניקות מיינדפולנס, זיהוי התנהלות שמופעלת מדפוסים ואוטומטים מעבר לחיים בהווה
  • מפגש 3-4 "זיהוי הסלידה- הפסקה של המלחמה"- במפגשים אלו נלמד על מנגנוני הגנה ומה קורה בגוף בזמן חרדה, דיכאון, ומנגנוני הגנה הישרדותיים. נלמד לזהות ולעבוד עם מחשבות מעגליות (רומינציות).
  • מפגש 5-6 "להניח ולתת לזה להיות"- במפגשים אלו נתרגל ונפתחח את העמדה המטא-קוגניטיבית והחומלת.
  • 7-8 "שארית חיינו"- מפגשים אלו יעסקו בהפעלה התנהגותית וזיהוי פעולות מיטיבות והכנסתן לחיינו. דאגה לעצמי תוך שימוש במה שלמדנו בקורס.
  • יום תרגול ארוך ביום שישי בו אנו נתרגל את המיומנויות השונות אשר רכשנו במהלך הסדנה/

מנחת הסדנה

הסדנה תועבר על ידי ירדן גולדשטיין, MA בטיפול באמנויות קלינית בוגרת סמינר הקיבוצים ואוניברסיטת חיפה. מוסמכת בהנחיית קבוצות טיפול קוגנטיבי מבוסס מיינדפולנס (MBCT) מטעם מכון מודע של אוניברסיטת רייכמן בהרצליה. עובדת במסגרות משרד החינוך, מטפלת במרכז מומחים סיביטי, בעלת רקע רב בתחומים קליניים, בריאות הנפש והתמכרויות, מתרגלת מיינדפולנס כעשר שנים.

ירדן גולדשטיין סדנת מיינדפולנס MBCT

לו"ז הסדנה

הסדנה בת 9 מפגשים, בחיפה.

המפגשים יתקיימו בימי שני בשעות 19:15-21:30, ומפגש אחד ארוך ביום שישי בשעות 08:30-14:30.

מועדי הסדנה: 26.2, 4.3, 11.3, 18.3, 25.3, 1.4, 8.4, 12.4(יום שישי בבוקר, תרגול), 15.4.

מה מחקרים מראים על ההשפעות הבריאותיות של קורסי מיינדפולנס ב-8 שבועות

  1. קורס מיינדפולנס מסייע להפחית את רמות הסטרס – סטרס נחשב לאחת המגפות הכי גדולות בעולם המערבי. על פי ההערכות באמריקה בלבד, עסקים סופגים נזק של למעלה מ 300 מליארד בשל מחלות וחיסורים של עובדים כתוצאה מסטרס מתמשך.
  2. התמודדות עם מחלות וכאב נמצא כי מיינדפולנס מסייע למתרגלים להתמודד עם כאב באופן כללי ובפרט עם כאבים כרוניים. 
  3. הפחתת תסמיני דיכאון – תרגול מיינדפולנס מסייע להתמודד עם סימפטומי חרדה וכן סימפטומי דיכאון בצורה בריאה ומיטיבה יותר.
  4. שיפור יכולות הלמידה והריכוז מיינדפולנס מסייע להתמודד טוב יותר עם מבחנים ולימודים עמוסים.
  5. השפעה ישירה על המוח – תרגול מתמשך של מיינדפולנס יוצר שינויים פיזיולוגים במוח. מיינדפולנס מוביל לעיבוי של אזור קליפת המוח (האחראי על הפעילות הקוגנטיבית שלנו), על הגדלת כמות החומר האפור (האחראי על יכולת למידה ויכולת זיכרון) וכן על פעילות נמוכה יותר באזור האמיגדלה (האזור שמקושר להצפת רגשות, מנגנוני חירום וסטרס).
  6. השפעות נוספות כמו – שיפור איכות השינה, שיפור התקשורת, פיתוח הרגלי אכילה בריאים יותר ועוד.

 

Young, K. S., van der Velden, A. M., Craske, M. G., Pallesen, K. J., Fjorback, L., Roepstorff, A., & Parsons, C. E. (2018). The impact of mindfulness-based interventions on brain activity: A systematic review of functional magnetic resonance imaging studies. Neuroscience & Biobehavioral Reviews84, 424-433.‏

למידע נוסף והרשמה: