התערבויות פסיכו-סוציאליות ותפקוד מערכת החיסון – סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים

ביופידבק בחיפה

התערבויות פסיכו-סוציאליות ותפקוד מערכת החיסון

סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים

ממחקר חדש עולה כי התערבויות פסיכו-סוציאליות, בפרט טיפול קוגניטיבי – התנהגותי (Cognitive Behavioral Therapy) עשויות להביא לשיפור פעילות מערכת החיסון.

החוקרים במחקר השלימו סקירה שיטתית ומטה – אנליזה של 56 מחקרים אקראיים עם 4060 משתתפים, בהם נבחן הקשר בין שמונה התערבויות פסיכו – סוציאליות שונות לבין שבעה סימנים של תפקוד מערכת החיסון.

מממצאי המחקר עולה כי בקרב משתתפים שלקחו חלק בהתערבות פסיכו-סוציאלית תועד שיפור של 14.7% בפעילות מערכת החיסון, בהשוואה לאלו שהיו בקבוצת ביקורת.

בדומה, בקרב משתתפים שלקחו חלק בהתערבויות פסיכו-סוציאליות תועדה ירידה של 18% בפעילות מזיקה של מערכת החיסון לאורך זמן.

באשר להשפעה של סוג ההתערבות על הקשר הנ"ל, רק טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (31 מחקרים) ושילוב של מספר התערבויות (7 מחקרים) נקשרו בקשר מובהק עם השינוי בתוצאות מערכת החיסון.

הקשר בין התערבויות פסיכו-סוציאליות ובין תפקוד מערכת החיסון נשמר למשך לפחות שישה חודשים לאחר הטיפול בכל הגילאים, המינים ומשך ההתערבות.

ממצאים אלו מעידים כי התערבויות פסיכו-סוציאליות, בעיקר טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ושילוב של מספר התערבויות, עשויות לשחק תפקיד חשוב בשיפור תפקוד מערכת החיסון.

לקריאת המאמר המלא:
https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/article-abstract/2766707

 

מאמרים שיכולים לעניין אותך

פגיעה עצמית

פגיעה עצמית

חיתוך ופגיעה עצמית (המאמר תורגם בלשון נקבה אך מתייחס לשני המינים) האם את רוצה להפסיק לפגוע בעצמך? למדי על פגיעה עצמית וכיצד ניתן להרגיש טוב

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד